Vakantie In Spreewald, Duitsland: Een must voor je zomer
backBack to Blog

Vakantie In Spreewald, Duitsland: Een must voor je zomer

Spreewald staat bekend om zijn augurken, maar dat is niet alles wat het te bieden heeft. Wij delen graag de leukste bezienswaardigheden met je voor een onvergetelijk vakantie in Spreewald, Duitsland met je. Het wordt beschouwd als een van de beroemdste bestemmingen in Brandenburg. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je volgende korte vakantie deze zomer? Ontdek de mooiste plekjes van Spreewald en bereid je voor op je volgende reis! We hebben de beste tips verzameld om je verblijf in Spreewald tot een gegarandeerd succes te maken.

Activiteiten & Bezienswaardigheden

Spreewald is niet alleen een bos, maar biedt ook spannende bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten. Laat je inspireren door dit artikel.

Musea

Uitzicht over een kanaal in Spreewald Brandenburg Als je een museumliefhebber bent, dan zijn het Spreewald en de omliggende dorpen perfect voor jou, want je hebt de keuze uit acht verschillende musea. In het openluchtmuseum Lehde leer je over de manier van leven van de Spreewalders in de 19e eeuw en heb je het gevoel dat je terug in de tijd bent gereisd. Het is het oudste openluchtmuseum in Brandenburg. Ontdek naast het openluchtmuseum ook het Spreewaldmuseum, verschillende plaatselijke en stedelijke musea, het apothekersmuseum en het ijshut, & visserijmuseum.

Kastelen

Wil je je buiten de musea verdiepen in de geschiedenis van het gebied? De vier kastelen rond het Spreewald zijn een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van het gebied terwijl je je in een sprookje waant.

Kasteelgarten Lübbenau

De kasteeltuin van Lübbenau ligt in het oudste deel van de stad en werd gebouwd tussen de 8e en 9e eeuw. Maak een wandeling in dit grote park in Engelse stijl en ontdek de prachtige natuur en de omringende historische gebouwen van de Orangerie. Het prachtige renaissancekasteel dat je vandaag de dag ziet, werd in de 19e eeuw gebouwd ter vervanging van het eerder gesloopte kasteel.

Branitz Park & Kasteel

Vogelvlucht op kasteel Branitz in Spreewald Brandenburg De landschapstuin van kasteel Branitz staat sinds 2004 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, maar het kasteel in het midden van het park is ook fenomenaal en zeker een bezoek waard. Het is nu een museum en in de historische kamers kun je meer te weten komen over de levensstijl van prins Pückler. De kamers zoals je ze nu kunt zien, zijn nauwkeurige weergaven van de originelen. Als je deze zomer niet naar Spreewald en kasteel Branitz kunt gaan, raden we je aan om het kasteel in de herfst of winter te bezoeken. Gehuld in de roestkleuren van de herfst of in de sneeuw is de sfeer in en rond het kasteel magisch.

Kasteel Vetschau

Het huidige stadhuis van Vetschau/Spreewald maakt veel indruk, want het is gevestigd in het voormalige kasteel Vetschau. Het kasteelcomplex uit de Renaissance is nog steeds duidelijk herkenbaar, ook al is er sinds de bouw in 1540 veel onderhoud gepleegd.

Slot Lübben

Kasteel Lübben is nu officieel het stads- en streekmuseum van Lübben. Treed in de voetsporen van componist Paul Gerhardt en ontdek de kerk op het terrein, die sinds 1930 naar hem is vernoemd. De beste manier om te genieten van het uitzicht op de historische muren is een wandeling door het kasteel.

Evenementen

Rondvaart in Spreewald Brandenburg In Spreewald zul je je zeker niet vervelen. Elke dag is gevuld met talloze evenementen en activiteiten. Hier vind je alles wat je hartje begeert, van boottochten over de grachten tot tentoonstellingen en yogawandelingen.

Unieke landschappen

Landschap van het bos van Spreewald Brandenburg Spreewald is een uiterwaarden- en veenlandschap en wordt door UNESCO beschermd als biosfeerreservaat. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele kanalen en de natuurlijke rivier vertakkingen van de Spree en beslaat in totaal 475 vierkante kilometer. Deze riviertakken zijn gevormd in de ijstijd en herbergen nu ongeveer 5.000 soorten flora en fauna. Welk deel van het Spreewald je ook verkent, je zult zeker adembenemende ontdekkingen doen. De drie bezoekerscentra van het Spreewald leiden je in een multimediale tentoonstelling door het ontstaan en het leven van het gebied. Ze bevinden zich in Lübbenau, Schlepzig en Burg, en elk van de drie gebouwen heeft een andere focus om een holistisch beeld te geven van de geschiedenis en aanwezigheid van het Spreewald.

Best Western Spreewald Hotel

Om je korte verblijf af te ronden, heb je de juiste accommodatie nodig. Onze favoriet is het Best Western Spreewald Hotel in Lübbenau, dat aan de westkant van het Spreewald ligt. In een van de 90 beschikbare kamers heb je alles wat je nodig hebt voor je verblijf. Vanaf 17:30 uur kun je genieten in het restaurant van het hotel, dat zowel regionale als internationale gerechten serveert. Bij mooi weer kun je de dag afsluiten op het terras. Maak het jezelf gemakkelijk in het rustieke Spreewald Hotel. Waar wacht je nog op? Boek nu je korte reis naar het Spreewald op Hotelgift.