Amsterdam Tijdens de Herfst; Tips & Hotspots
backBack to Blog

Amsterdam Tijdens de Herfst; Tips & Hotspots

Amsterdam tijdens de herfst? Ja, doen! Het heeft iets magisch. De grachten zijn bedolven onder een deken van rood gouden bladeren. Het is overal een stuk knusser en het culturele seizoen komt op zijn hoogtepunt. Genoeg redenen om deze parel van Nederland een bezoekje te brengen in deze tijd van het jaar. En wij delen graag welke hotsposts je niet mag missen in het centrum van Amsterdam, maar ook welke markten je het beste kunt bezoeken, zoals de Pure Markt in het Amstelpark.

Struinen over de markten van Amsterdam

Als we denken aan Amsterdam, denken we aan de markt. Tenminste, wij wel. De stad heeft op dit gebied zo veel te bieden en zeker ook tijdens de herfst. Ben je benieuwd naar wat wij de leukste markten vinden? Lees dan snel verder. ij hallen market in amsterdam

De pure markt

Onze favoriete markt voor op de zondag. Je vindt hier ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken, en een bijzonder assortiment aan non-food producten. Geniet hier van een heerlijke burger, frisse oesters, of een koud biertje, het kan allemaal.
  • Pure markt in Park Frankendeal: Elke laatste zondag van de maand
  • Pure markt in Amstelpark: Elke tweede zondag van de maand
  • Pure markt in het Amsterdamse bos: Diverse zondagen

De Noordermarkt

De markt met een traditie die terug gaat tot in de zeventiende eeuw. Aan de voet van de Noorderkerk, op een van de mooiste pleinen van de stad, wordt op maandag en zaterdag de Noordermarkt gehouden. Ondanks de lange historie van bijna 400 jaar, hebben de kooplieden zich aangepast aan de eisen van de moderne consument. Wat begon als lapjesmarkt met potten en pannen is nu een markt waar je producten voor ieder wat wils kan vinden. Geen enkele markt in Amsterdam heeft zoveel verschillende producten: antiek, boeken, prenten, sieraden, vintage kleding, schilderijen, tassen noem het maar op.

De IJ Hallen

De IJ Hallen is de grootste en meest sfeervolle vlooienmarkt van Europa. Het is de perfecte plek voor iedereen die van koopjes jagen houdt. Je kunt hier genieten van de mensen die hun eigen kraam hebben geboekt om zo hun kleding en andere spullen een tweede leven te geven. De IJ hallen zijn te bereiken door vanaf Amsterdam Centraal de pont naar NDSM-werf te nemen. Vanaf daar is het vijf minuten lopen. Natuurlijk telt de stad nog veel meer markten die je niet mag missen. Bekijk daarom eens de 7 leukste markten in Amsterdam voor een dagje uit. Het INK hotel Amsterdam MGallary is een luxueus designerhotel. Het biedt een verblijf midden in het centrum van de stad. Ben je op zoek naar een budgethotel? Boek dan je overnachting bij het Q-Factory hotel in stadsdeel Oost.

Cultuur snuiven in de musea van Amsterdam tijdens de herfst

Als bruisende cultuurstad beschikt Amsterdam over talloze musea. Die allemaal stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Ben je benieuwd welk museum het leukste is om te bezoeken tijdens de herfst? Wij delen ze graag met je! Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Wij horen jullie denken, de nachtwacht! Ja, dat is ook wat het eerst bij ons naar boven schiet. Maar het museum heeft nog zoveel meer te bieden. Doorloop de Nederlandse geschiedenis in het cultuurhistorisch panorama of zoek de kunstschatten uit de oudheid. Door middel van een audiotour of een privérondleiding met allerlei educatieve activiteiten, is dit het ideale dagje weg voor kinderen en volwassenen. Tip: Oktober is familiemaand bij het Rijksmuseum, dus nog meer leuke activiteiten voor het hele gezin.

Fabrique des Lumières

Houd je van kunst, maar wil je dit graag ervaren in een andere vorm dan op een schilderij? In Fabrique des Lumières vind je digitale werken van kunstenaars als Vincent van Gogh, Claud Monet en Gustav Klimt. Het digitale kunstcentrum trok in de afgelopen paar jaar al meer dan drie miljoen bezoekers. Dit spektakel is nu ook te bewonderen in Amsterdam in de voormalige Westergasfabriek. De zogeheten ‘Culturespaces’ zijn te bewonderen op de 17 meter hoge muren. Een ware belevenis voor iedereen!

NEMO nemo museum in amsterdam

NEMO ligt aan de oever van het IJ en is hét museum over wetenschap en technologie. Het gebouw is niet te missen, het lijkt op een groot groen schip en is al van ver te herkennen. Het museum telt vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten en workshops voor het hele gezin. NEMO maakt wetenschap en techniek interessant, toegankelijk en leuk voor iedereen. Altijd al een keer een museum willen bezoeken in de nacht? Dat kan! Elk jaar openen verschillende musea in het eerste weekend van november hun deuren tijdens Museumnacht Amsterdam. Geniet tijdens deze nacht van muziek, workshops en speciale rondleidingen. Specifiek op zoek naar een museum dat speciaal gericht is op kinderen? Lees dan onze blog over de 7 beste musea voor kinderen in Amsterdam.

Ontdek de stad tijdens een herfstwandeling

Amsterdam staat bekend om zijn grachtengordel, vele coffeeshops, uitgaansgelegenheden en massa’s aan toerisme, maar de stad heeft nog zo veel meer. Je kunt het ontdekken door te gaan wandelen! Er zijn verschillende stadsdelen die ieder op zijn eigen manier uniek zijn. Wij delen graag de beste wandelroutes. Vondelpark Amsterdam tijdens de herfst

Amsterdam-West

De Jordaan is toch wel het pareltje van Amsterdam-West. Je vind hier verschillende romantische grachten, kleine winkeltjes, kroegen en restaurants. Drink een borrel bij de bekendste kroeg van west, Café Nol, of breng een bezoek aan de Noordermarkt. Wil je liever een rondje door het park lopen? Het Rembrandtpark is daar de geschikte plek voor.

Amsterdam-Oost

Dit stadsdeel is eigenlijk groter dan we allemaal denken. Het loopt namelijk van de Plantagebuurt langs het scheepvaartmuseum tot aan de Amstel. Je kunt dus heel veel kanten op. Loop in de herfstperiode langs de Amstel en zie hoe de stad langzaam verdwijnt onder een deken van mist. Stop onderweg bij verschillende horeca voor een hapje of drankje. Sluit je wandeling af in het Oosterpark. Hier kun je de rust op zoeken, maar er is ook genoeg te beleven voor het jongere publiek.

Amsterdam-Zuid

Bij Amsterdam-Zuid denken we vaak aan de vele kantoren op de Zuidas en aan grote huizen. Niks is minder waar. Je zult het vast niet verwachten, maar juist dit deel van de stad biedt veel groen. Je kunt je hier wanen in verschillende parken: het Beatrixpark, het Amstelpark en het Amsterdamse bos. Vooral de laatste is in de herfst een prachtige gewaarwording. Geniet van de serene rust van het Vogeleiland of loop naar het zuidelijke stuk van het bos, het Schinkelbos. Hier zou je zo maar eens wild kunnen spotten.

Amsterdam-Centrum

In het centrum van Amsterdam is vanzelfsprekend al veel te beleven. Van winkelen en horeca tot het echte uitgaansleven. Maar ga eens rond struinen door de grachten van het centrum en ontdek de verborgen hofjes en prachtige gevels van de gebouwen. Achter veel van deze monumentalen panden zit een verhaal. Kom erachter via een smart wandeling in het centrum. Ben je benieuwd wat je verder nog allemaal kunt beleven in Amsterdam? Bekijk onze activiteiten in de stad!