7 Tips Voor Het Eerst Samen Op Vakantie Met Je Partner
backBack to Blog

7 Tips Voor Het Eerst Samen Op Vakantie Met Je Partner

We hebben al eerder een keer de 5 meest luxe hotels in Dubai voor tijdens je huwelijksreis gedeeld. Maar wat als je nog helemaal niet zo ver bent en op het punt staat om voor het eerst met je partner op vakantie te gaan? We kennen allemaal de opmerkingen: ‘Op vakantie leer je elkaar pas echt kennen’. Of ‘Dit wordt écht een relatietest, samen op vakantie gaan’. Hoe bereid je, je hierop voor? Wij delen graag wat bruikbare tips met je. Het kan namelijk zo zijn dat jij en je partner een ander idee hebben van wat nou dé perfecte vakantie is. Zo kan hij ervan houden om lang uit te slapen, terwijl jij misschien wel iemand bent die graag vroeg uit bed gaat om de omgeving te verkennen. Het is en blijf spannend, maar jullie gaan niet voor niets samen op vakantie, want jullie zijn gek op elkaar!

Eerste keer samen op vakantie: Do’s

koppel in de bergen Het is eindelijk zo ver, jullie eerste welverdiende vakantie staat op de planning. De zenuwen zijn inmiddels al aardig aanwezig en dat is niet gek. Of je nu een strandvakantie, stedentrip of een actief avontuur plant, wij geven je graag wat tips voor jullie eerste keer samen weg:

1. Praat over je verwachtingen

Hoogstwaarschijnlijk hebben jullie de bestemming inmiddels uitgekozen of is de reis zelfs al geboekt. Dat jullie samen hebben besloten om naar Bali te gaan hoeft nog niet te betekenen dat jullie hier dezelfde invulling aan geven. Vertel elkaar van tevoren hoe je de vakantie voor je ziet. Misschien wil jij wel de hele dag op het strand liggen en vooral uitrusten tijdens de vakantie. Terwijl je partner liever de omgeving wilt ontdekken en niet graag hele dagen op het strand doorbrengt. Praat hier van tevoren over zodat jullie een plan kunnen uitstippelen waar jullie het allebei mee eens zijn. Dat scheelt een hoop frustratie op vakantie.

2. Kies een nieuwe vakantiebestemming

Niets is leuker dan samen nieuwe herinneringen maken. Kies een bestemming waar jullie nog niet eerder zijn geweest en die bij jullie beide hoog op het lijstje staat. Je wilt niet ergens heen waar je bijvoorbeeld al een wild weekend met je vrienden hebt gehad of een plek bezoeken die je al met je ex hebt gezien. Het resultaat zal dan zijn dat je de reis vooral gaat vergelijken met de vorige keer dat je daar was en je neemt sneller de rol van een gids op je, omdat je er al bent geweest. Ga samen nieuwe plekken ontdekken en geef je over aan een totaal nieuwe ervaring. Ben je nog op zoek naar een luxe hotel of juist betaalbaar? Op Hotelgift vind je meer dan 550.000 hotels wereldwijd.

3. Maak afspraken over geld

Tijdens je vakantie wil je liever geen gedoe over geld. Dit is wel het meest voorkomende onderwerp waarover onduidelijkheden ontstaan tijdens een eerste vakantie samen. Zo kan het namelijk zijn dat jij gewend bent om op vakantie elke avond uiteten te gaan, terwijl je partner liever elke dag zelf kookt, om zo geld te besparen. Of jij wilt liever het openbaar vervoer gebruiken, terwijl je partner graag een auto wilt huren tijdens de vakantie. Dit hoeft niet altijd voor problemen te zorgen, maar het is goed om het hier vooraf met elkaar over te hebben, zodat je weet wat de ander zijn of haar verwachtingen zijn.

4. Spendeer ook tijd apart van elkaar

Sommige mensen hebben meer behoefte aan wat tijd voor zichzelf dan anderen, maar vrijwel niemand is 24/7 op zijn best. Wanneer je tijdens je vakantie met je partner elk moment van de dag samen doorbrengt, zou dit nog weleens voor onderlingen irritaties kunnen zorgen. Het is niet gek om wat tijd te besteden aan een activiteit waar je ook alleen van kunt genieten. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het strand of ga een keer alleen boodschappen doen. Dit soort momenten zijn er ook om je terug te trekken en tijd te gebruiken om even op je telefoon te gaan of om te bellen met familie en vrienden. Kortom: geef elkaar af en toe ook de ruimte om zelf iets te ondernemen, dat is helemaal niet gek.

Eerste keer samen op vakantie: Don’ts

Roadtrip Paar Tijdens een eerste vakantie samen leer je elkaar op een andere manier kennen. Het is eigenlijk een soort samenwonen, maar dan onder bijzondere omstandigheden. Je bent voortdurend in elkaars gezelschap en dan kan er wrijving ontstaan. Dat je je soms wellicht wat ongemakkelijk voelt, is normaal. Enige irritatie onderling ook. Maar de kunst is om dit niet tot een conflict te laten leiden. Daarom delen we ook graag wat tips wat je beter niet kunt doen tijdens jullie eerste trip samen.

1. Teveel vasthouden aan een planning

Tijdens je vakantie met je partner wil je allesbehalve gestrest zijn. Om deze reden is het handig om niet te veel vooruit te plannen. Zo kunnen jullie per dag bekijken waar je zin in hebt en gemakkelijker aan elkaars verwachtingen voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld een activiteit hebt gepland in de natuur, maar het weer blijkt net die dag volledig om te slaan, dan kan dit invloed hebben op je humeur, voor beide. Kies daarom voor de Go with the flow mentaliteit en laat het wat meer op je af komen.

2. Zit niet te veel op je telefoon

Er is niets ergers dan een mooi moment te missen op vakantie, omdat je beide alleen maar aandacht voor je telefoon hebt. Natuurlijk zijn er momenten gedurende de dag dat je je telefoon gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je naar muziek of een podcast luistert tijdens het zonnen. Maar beperk dit wel, zodat je de volledige aandacht voor elkaar hebt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je tijdens het eten je telefoon weglegt.

3. Wees niet verrast als je je af en toe ergert of ruzie maakt

Zoals we eigenlijk hierboven ook al hebben benoemd; het is niet gek als er soms een discussie plaatsvindt tijdens de vakantie. Het is daarom ook goed om geen onrealistische verwachtingen te schetsen voor jezelf. Je denkt vaak dat een vakantie met je partner altijd puur geluk is, maar in de werkelijkheid wordt er ook wat af gekibbeld. Wanneer je fantaseert over ‘de perfecte vakantie’ vergeet je vaak de kleine dingen die tijdens elke reis kunnen gebeuren. Je kunt verbranden, ziek worden of misschien drink je wel teveel in de ogen van je partner. Ga daarom gewoon de discussie aan en laat de ergernissen niet opstapelen. Uiteindelijk vullen jij en je partner de vakantie natuurlijk in zoals jullie dat zelf graag willen. Maar het belangrijkste is om te genieten van elk moment en nieuwe herinneringen te maken samen!

Leuke bestemmingen voor een koppel vakantie

koppel op het strand vakantie Zijn jullie er nog niet helemaal over uit waar de eerste vakantie naartoe zal gaan? Wij helpen je graag verder, door een aantal van onze favoriete bestemmingen met jullie te delen:
  • Ontdek samen de Franse Alpen. Dit is vooral in de winterperiode erg romantisch. Kies voor een verblijf in het drie-sterren hotel Le Val D'ISERE en geniet van een oase van rust.
  • Geniet samen van een zonvakantie op het Griekse eiland Rhodos. Het Spirit of the Knights hotel bevindt zich midden in het oude centrum van Rhodos, alles op loopafstand dus! Van een heerlijk strand tot verschillende bars en winkels.
  • Ga op een romantisch weekend naar London en boek je overnachting in het prachtige stadshotel The Gore London - Starhotels Collezione. Vanaf het hotel liggen het Kensington Palace en het Hyde Park binnen handbereik.
  • Willen jullie liever beginnen met een nachtje weg in eigen land? Dan is een overnachting in Amsterdam perfect. Gun jou en je partner wat extra luxe en boek een verblijf in het vier sterren Kimpton De Witt Amsterdam hotel.